2013 April 28-29

Den sidste brik fra det gamle site - billed galleriet til Gedesby Rytteskole blev sat på plads søndag morgen .... endelig!
Men en lille katastrofe søndag aften - det gamle billedgalleri modul var jo også brugt ved kunstnerne og var IKKE blevet udskiftet sammen med de andre billedgallerier ... så det var om igen og forfra men det lykkedes dog med et lidt andet format end de ordinære billedgallerier.

2013 April 17

En mindre fejl i vores slideshow modul der viste sig ved brug af Microsoft Internet Explorer version 8 gjorde, at vi har bestemt os for at udskifte alle media moduler som viser slideshows, billedgallerie, flash animationer, video og lyd - og dermed også en større udskiftning af en masse sider, billededer og animationer. Det er færdig og lagt online - og giver et rigtig flot resultat vi kan være bekendt at præsentere lokalområdet med - se i menuen t.h. Information under Billeder og Video.

2013 April 07

Nu er alle artikler lagt og og de mange tyske og navnligt engelske oversættelser der manglede på det gamle GedserNet er nu google-oversat og lagt online således at stort set alle artikler nu findes på alle sprog!

2013 Marts 28

Så er det nye GedserNet så meget på plads at vi tør præsentere det ved simpelthen at udskifte de gamle indhold og design på www.gedser.net med det nye. Der mangler endnu et par artikler, som snarest vil blive lagt online efter tilpasning til det nye design (og oversættelse). Fordelene ved det nye system kan opsummeres således:

  • mobil ready - for smartphones, tablets mm.
  • brugervenligt
  • udvidelsesmulighederne er ubegrænsede (stort set)
  • opdateringer
  • fleksibilitet

2013 Marts

Basis for det nye GedserNet er nu på plads og der arbejdes på højtryk med at få alt indhold overført fra det gamle system, samtidig med at få det nye menusystem, en ny kalender osv. på plads. Og da det blev forudsat at alt indhold skulle udgives samtidigt på alle sprog, så vi ikke fremover ville lande med det gamle problem at der var 100 danske artikler, 30 tyske og blot 10 engelske. Så en masse indhold er samtidig blevet oversat - da vi ikke er 3-sproglige korrespondenter, har Google Oversættelse programmet sammen med ordbøger dannet grundlaget, og derfor er tyske og engelske sider måske ikke altid lige sprogligt perfekte (har ikke spor imod at få tilsendt rettelser hvis man finder fejl - små som store - og måske også ved, hvad det rigtige skal være).

2013 Februar

På Joomla kurset arbejder jeg nu på højtryk med grundrammerne for det nye GedserNet med den splinternye Joomla 3 der skal sættes op til at virke som 3-sprogligt website og samtidig sikre at det også i de kommende år vil fungere og kunne videreudvikles efter behov.

2013 Januar

Men tiderne skifter og de mobile dingenoter kommer til at tage en større og større plads i vores brug af nettet fremover, det gælder såvel mobil telefoner som tablets og stort set alle elektroniske apparater og kravene fremover til et website bliver design som uden problemer kan ses ikke alene på både faste og bærbare computere, men også på mobil telefoner, smartphones og tablets osv.

Samtidig bliver vores menusystem, der er javabaseret - ligesom den berømte / berygtede NEMId - angrebet fra anden side dvs. det første store sikkerhedshul der opstod i javaprogram systemet i dets 15 årige levetid. Det blev stoppet rimeligt hurtigt, men det er for mig tydeligt at det ser ud som om både Antivirus- og Browser firmaerne har et stort horn i siden på Java, for både de bliver ved med at tilbyde brugere at blokere java pga. sikkerhedsrisikoen ... det går desværre også ud over GedserNet, hvor brugere skal nu skal tillade menusystemet at starte. Det kan vi ikke leve med fremover, så derfor bruger jeg noget mere kursustid i hele februar på at arbejde med CMS systemet Joomla.

2012 November

Så er tiden kommet til at overveje en fremtidig opdatering af GedserNet hvor det nuværende design stammer helt tilbage fra 2003, menusystemet fra 1999 og kalendersystemet fra 2006. Ikke fordi de i sig selv er dårlige. Kalender og design fungerer stadig fint, og menystemet blev 3 år i træk kåret som verdens bedste menusystem :-) men ... jeg kan godt se at rammerne omkring GedserNet godt kan trænge til et løft.

Selve den indholdsmæssige del og kalender opdatering synes jeg, vil klarer rigtig godt, og det på trods af at vi ret sjældent får hjælp til opdatering af information - som regel er det afhængigt af at vi selv opsnuser at der sker noget eller at noget andet er ændret .

Men under et webkursus stifter jeg bekendtskab med det store CMS system Joomla, som er udviklet efter min egen uddannelse som webdesigner, og det så så spændende ud at jeg besluttede mig for at sætte mig ind ind i hvilke muligheder det eventuelt kunne tilbyde GedserNet.


© GedserNet