Sommersolhverv på Sydkap

– Danmarks sydspids – onsdag den 21. juni 2017

I december 2014 indførte vi her i Gedser en ny tradition med at holde solhvervsarrangementer på Sydkap – Danmarks sydspids.
Siden da er der hver gang dukket mellem 100 og 200 mennesker op fra nær og fjern for sammen at se solen gå ned – på den længste dag lidt før kl. 22 og på den korteste dag lidt før kl. 16. Senest den 21. december 2016, hvor udstillingsbygningen Marinestationen var stuvende fuld af folk til kaffe og kage, musik, fællessang på dansk og tysk samt en forrygende trampedans rundt i lokalet. Vinterbaderne fra Lolland-Falster og ca. 30 vinterbadere fra Rostock havde kastet sig i bølgen den blå(frosne), inden sveden den sprang i trampedansen.

Til juni falder den 21. på en onsdag, og vi gentager naturligvis successen. Da der er en stor tysk udstilling på Marinestationen i begge lokaler, bliver arrangementet lidt anderledes, end det plejer.

Musikken henlægges til Toldcafeen fra kl. 20-21 med morgendagens stjerner. Mød det unge, dygtige band ”Friday” (Ida-Marie Koborg med musikere).

Inden da kan man på Toldcafeen købe dagens ret – Solhvervsgryde – blandt andet. Eller man kan spise røgede fiskespecialiteter på Gedser Røgeris udendørs terrasse nede i Fiskerihavnen. Havnekroen og Najaden har ligeledes åben - husk at bestille bord, da der bliver rift om pladserne.

- Gedser Røgeri holder aftenåben fra 16-21 (salg af røgede delikatesser og salater)

- Marinestationen med udstillingen: ”DDR-borgeres flugt til Falster op til 1989” (samarbejde mellem Rostock-Gedser-Guldborgsund) holder aftenåben til kl. 22.  

- Havnekroens salgsvogn står ved Marinestationen, så der kan købes øl, vand, snacks og kaffe

Solen har lovet at gå ned kl. 21.52


Arrangementet sker i samarbejde med Gedser Fyrstival, Gedser Røgeri, Marinestationen, Toldcafeen, Gedser Grundejerforening og har fået økonomisk tilskud fra Kulturelt Samråd i Guldborgsund

Kontaktperson: Yvonne Halskov, tlf. 29 87 18 87

Gedser Odde sydspids