Fuglestationen vest for fyret (set fra P-pladsen ved stranden)

Lidt korte oplysninger om Gedser Fuglestation

Gedser fuglestation umiddelbart syd for Gedser Fyr ligger på et knudepunkt for fuglenes trækruter: Trækket af havfugle passerer ofte tæt forbi Gedser Odde på deres vej mellem ynglepladser i Østersøområdet og vinterkvarteret i det vestlige Europa. Mange rovfugle, finker, duer og traner trækker ud over Østersøen lige her, og de nattrækkende sangfugle raster i krat og levende hegn på det sydlige Falster, inden turen går videre mod Sydeuropa og Afrika.

Det stråtækte hus er de fysiske rammer for Gedser Fuglestation, der drives af Dansk ornitologisk Forenings Storstrøms-afdeling i samarbejde med Zoologisk Museum (Ringmærkningsafdelingen) og Falsters Statsskovdistrikt, der står som bestyrer af stedet for Skov- og Naturstyrelsen.
Overnatning (begrænset antal sengepladser) og udleje af mødelokale er også muligt efter aftale.

Her udføres ringmærkning af trækkende småfugle af Lolland-Falster Møn Ringmærkergruppe, der mærker mellem 6000 og 12000 fugle hvert år. Der er offentlig adgang til Fuglestationen, bedst fra P-pladsen ved stranden og ind gennem fårefolden. Der ringmærkes stort set hver weekend og mange hverdage i træksæsonen (mest august - november), men også i perioder om foråret.

Ved besøg på Fuglestationen kan man være så heldig at få forevist ringmærkning af nogle af de indfangede fugle. Hvert år arrangerer stationen "Åbent hus", hvor fugletrækket og ringmærkningen er i fokus. Sådanne arrangementer annonceres i dagspressen og radioen samt på DOF-Storstrøms hjemmeside, http://www.dof-storstroem.dk/

Klik her for at se en anden side om fugletrækket ved Gedser Odde (fra Økomussets folder om Gedser Odde)

Mødested: Gedser Fuglestation på Gedser Odde. Kør forbi Gedser Fyr og parker på den store P-plads ved stranden. Gå gennem fårefolden (Husk at lukke leddene!) til det stråtækte hus.

Turledere: Personale ved Gedser Fuglestation - tlf. 6167-1843 (Hans Lind)
Stationens hjemmeside: http://www.gedserfuglestation.dk
Email til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 


 

© GedserNet